Studenten TU Delft bouwen aan nieuwe zonneauto Nuna9

TU Delft met hun zonnewagen Nuna8s in Zuid-Afrika
TU Delft met hun zonnewagen Nuna8s in Zuid-Afrika © Nuon Solar Team
DELFT - Studenten van de TU Delft beginnen dinsdag met de bouw van hun nieuwste zonneauto, de Nuna9. Daarmee hopen ze in oktober opnieuw de wereldtitel zonneracen te pakken.
Het Delftse Nuon Solar Team, dat al meerdere malen bewees de beste zonnewagen ter wereld te kunnen bouwen, bestaat uit zestien studenten. Zij zetten hun nieuwe zonnebolide de komende maanden in het Polymer Science Park in Zwolle in elkaar. Daarbij krijgen ze veel hulp van familie en oud-teamleden. 'Dat komt goed uit, want de concurrentie is de afgelopen jaren veel sterker geworden', aldus het team.
Het studententeam verdedigt half oktober de wereldtitel zonneracen tijdens de Bridgestone World Solar Challenge. Tot nu toe wonnen de Delftse studenten zes keer. In de tussentijd wonnen de TU-studenten de Sasol Solar Challenge 2016 in Zuid-Afrika. Dat deden de Delftenaren met de Nuna8S, uitgerust met 'het beste zonnepaneel ter wereld'. De Nuna9 is daar een doorontwikkeling van.

Australische woestijn

De Solar Challenge is een prestigieuze wedstrijd met zonneauto's. De deelnemers moeten dit jaar ongeveer 3000 kilometer door de Australische woestijn rijden, van Darwin in het noorden naar Adelaide in het zuiden. In 2015 won de universiteit al deze tweejaarlijkse race.