Instellingen

West Wekker: trek een soa-test uit de muur en officiële opening nieuw seizoen Keukenhof

© ANP

REGIO - Goedemorgen! Bloemenliefhebbers opgelet. Een nieuw seizoen Keukenhof staat voor de deur. En in Den Haag hangt vanaf vandaag een automaat waar je anoniem een soa-test kunt doen. In Delft wordt druk gebouwd aan wat voor de zevende keer op rij de beste zonneauto ter wereld moet worden. Tot slot een grote dag voor Cornelis Visser. Hij is voorgedragen als nieuwe burgemeester van Katwijk.

1. Nieuw seizoen voor Keukenhof in Lisse


Bloemenliefhebbers kunnen binnenkort hun hart weer ophalen. Vandaag is de officiële opening van Keukenhof in Lisse voor de pers. Bezoekers moeten nog iets langer geduld hebben, donderdag opent de bloemententoonstelling voor publiek.

2. Trek vanaf vandaag een soa-test uit de muur
Bang voor druiper, jeuk of enge bultjes op je geslachtsdeel? Vanaf vandaag kun je in Den Haag terecht voor een anonieme soa-test. Bij de apotheek aan het Prins Hendrikplein komt een automaat aan de buitenmuur te hangen.

3. Studenten TU Delft bouwen aan nieuwe zonneauto Nuna9
In Delft hebben we de allerbeste zonneracers ter wereld. Om ervoor te zorgen dat we die wereldtitel niet hoeven op te geven, moeten de techneuten telkens bouwen aan een nóg betere auto. Vandaag starten studenten van TU Delft daarom met de bouw van de Nuna9.

4. Cornelis Visser nieuwe burgemeester van Katwijk
Hij komt uit Overijssel, heeft drie kinderen en wil na de zomer richting Katwijk verhuizen. Cornelis Visser is gisteravond door de gemeenteraad voorgedragen als nieuwe burgemeester van Katwijk.

Het weer: In de ochtend een enkele bui en in de middag perioden met zon. Het wordt zo'n 8 graden.


Vanavond op TV West
- Duidelijke beelden van de verdachte van een schietpartij in de Smitstraat in Den Haag. Het slachtoffer wordt beschoten tijdens een afspraak voor een verkoop via Marktplaats en wordt op een haar na gemist.
- We komen terug op een zeer gewelddadige overval op een hulpbehoevend echtpaar in de Stieltjesstraat in Den Haag in juli 2016.
- Midden in de nacht worden twee vuurwerkbommen op een woning in Leiden geplakt. Door de explosie raakt het huis flink beschadigd. Er is beeld van de explosies en de verdachten.

Team West is vanavond vanaf 17.00 uur en elk heel uur daarna te zien. En natuurlijk zijn uitzendingen altijd terug te zien op onze website.