West Wekker: Uitspraak in verkrachtingszaak en Noordeinde in teken van muziek

© ANP
REGIO - Goedemorgen! Máxima stelt vandaag Paleis Noordeinde open voor muziekonderwijs en de rechter doet uitspraak in een heftige verkrachtingszaak. Dit en meer lees je in de West Wekker van woensdag 22 maart.
1.

Met clownsmaskers op overvielen gisteravond drie mannen de Jumbo aan de Leyweg in Den Haag. Ze bedreigden het personeel met een vuurwapen.

2. Uitspraak in verkrachtingszaak Alphen aan den Rijn

Abdianis J. (32) hoort vandaag welke straf hij opgelegd krijgt door de rechter. De man wordt verdacht van het 'bruut en vernederend' verkrachten van een 60-jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn in mei 2016. Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden vijf cel en tbs.
3. Stadspenning voor Ria en Trace: 'Ik blijf tot aan mijn dood in de Spoorwijk'
De Haagse Ria en Trace worden vandaag vast met een blij gevoel wakker. Gisteravond werden ze verrast met een Stadspenning.
4. Máxima gastvrouw op symposium over muziekonderwijs in Paleis Noordeinde
Paleis Noordeinde in Den Haag staat vandaag in het teken van muziekonderwijs. Koningin Máxima, erevoorzitter van het platform Méér Muziek in de Klas, stelt het paleis open voor een symposium.
5. Vader laat zoontje (3) middelvinger opsteken naar politie; 350 euro boete
Een 23-jarige Zoetermeerder moet 350 euro boete betalen voor het beledigen van de politie in een vlog. In het filmpje steekt de man zijn middelvinger op naar agenten en laat zijn 3-jarige zoontje hetzelfde doen.
Het weer: Eerst nog bewolking, daarna geleidelijk meer zon. Het wordt zo'n 12 graden.
Vanavond op TV West
In de tiendelige serie ‘Nog lang niet versleten’ duikt presentator Fred Zuiderwijk in de levens van Haagse senioren. In deze aflevering gaat Fred op pad Bert van Batenburg (70) die officieel met pensioen is, maar er niet over peinst te stoppen met werken. Hij werkt nog volop via uitzendbureau 65+ als gastheer bij museum Escher in het Paleis. Verder een portret van de zeer sportieve Fred de Wilde (69) die nog vijf dagen in de week bodypump en spinningles geeft bij de sportschool. Verder een groep senioren die naar tabletles gaan.

Nog lang niet versleten is vanavond vanaf 17.00 uur en elk heel uur daarna afwisselend te zien. En natuurlijk zijn uitzendingen altijd terug te zien op onze website.