West Wekker: winkelcentrum Zoetermeer opgeschrikt door overval

DEN HAAG - Goedemorgen! Goed geslapen? Het is vrijdag en het weekend staat weer voor de deur. Voor een goed begin van de dag hebben wij het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Zo pakte de politie in Zoetermeer donderdagavond twee mannen op voor een mogelijke overval op de Action in Zoetermeer. Dit en meer in de West Wekker!
1.

In de provincie Zuid-Holland is de politie gemiddeld 85,5% van de tijd binnen vijftien minuten aanwezig na een spoedmelding. Dat blijkt uit cijfers van reactietijden van de Eenheid Den Haag.
2. Politie pakt twee mannen op voor mogelijke overval Action Zoetermeer
In winkelcentrum Stadshart Zoetermeer is het donderdagavond lange tijd onrustig geweest. De politie deed onderzoek naar een mogelijke overval op een filiaal van de Action. Ook de politiehelikopter werd ingevlogen. Twee mannen van 17 en 31 jaar uit de stad zijn opgepakt.
3. KNZB wil burgemeester Rijswijk als nieuwe voorzitter
Het bestuur van de Koninklijke Nederlandse Zwembond heeft de burgemeester van Rijswijk, Michel Bezuijen, donderdag voorgedragen als nieuwe voorzitter van de bond. Tijdens de algemene ledenvergadering van de KNZB, op zaterdag 22 april, wordt de nieuwe preses gekozen. Tot die tijd wil Bezuijen zich niet in de pers uitlaten over het eventuele voorzitterschap.
4. Zonnepanelen voor Da Vinci College in Leiden? Leerlingen zoeken het uit
Leerlingen van 3 havo op het Da Vinci College in Leiden gaan de komende drie weken onderzoeken of hun school duurzamer kan worden gemaakt. Daarbij wordt serieus gekeken naar het plaatsen van zonnepanelen op het dak van het schoolgebouw. Donderdag was de kick-off van het project.
5. Zoektocht naar supermodellen in Lisse
Het winkelcentrum van Lisse was donderdag even het middelpunt van de modewereld. De wereldberoemde Amerikaanse modellenscout Paul Fisher ging de straten af op zoek naar nieuw talent. En dus was het zien en gezien worden.
Weer:
Een zonnige lentedag met temperaturen rond de 13°. De wind is matig en komt uit het noordoosten.
Vanavond op TV West
In de gloednieuwe serie ‘Johan gaat Scheiden’ duikt presentator Johan Overdevest in de wereld van afvalverwerking. Jaarlijks produceren we per persoon zo’n 500 kilo afval. Daarvan scheiden we ongeveer de helft. Daar zijn heel veel vragen over. Johan gaat op zoek naar antwoorden.
In de allereerste aflevering volgt Johan de weg van het plastic. Want wat gebeurt er met jouw plasticafval nadat je het in de plasticbak hebt gegooid? Johan gaat met de vuilnisophaaldienst mee en uiteindelijk ziet hij hoe van ons oude plastic weer nieuwe producten worden gemaakt. Ook zien we in de 100-challenge hoe de Haagse buurvrouwen Margreet en Hennie op zoek gaan naar een oplossing voor hun lege fles afwasmiddel. In ‘van zooi naar mooi’ zien we hoe een afvalarchitect oude producten weer een nieuwe betekenis geeft.

Johan gaat Scheiden vanavond vanaf 17.00 uur en op elk heel uur daarna te zien. En natuurlijk zijn uitzendingen altijd terug te zien op onze website.