Instellingen

Getuige horecabrand Delft: 'Mensen stonden angstig in pyjama'

Brand Delft

DELFT - 'Dit zal toch geen dwaze oefening zijn', denkt de buurman van Bistro De Pijpenla als zijn brandalarm af gaat. Hij weet dan nog niet dat het horecapand naast zijn studentenwoning in brand staat. 'Dan trek je de deur open en ruik je toch iets op de gang en zie je iedereen in zijn pyjama een beetje angstig uit de deurpost kijken.' Op het balkon krijgt hij van de brandweer te horen naar buiten te komen.

De brand bij Bistro De Pijpenla is maandagochtend rond twee uur ontstaan. Door de grote rookontwikkeling wordt een deel woningen in de straat ontruimd. Volgens Burgemeester Marja van Bijsterveldt gaat het om zo'n dertig omwonenden. Ze worden door haar op het stadhuis opgevangen en mogen om 4.30 uur weer terug naar huis.  

Bij de brand zijn geen gewonden gevallen. Bewoners zijn nog wel door de ambulancedienst gecontroleerd. Inademen van rook is gevaarlijk en kan gezondheidsproblemen opleveren. Op een paar prikkende ogen na bleek iedereenin orde. Onder de oorzaak van de brand en de brandschade is nog niets bekend.