Instellingen

Verbouwing Naturalis gewoon op schema, ruzie veroorzaakt geen vertraging

Naturalis in Leiden
Naturalis in Leiden
LEIDEN - Naturalis in Leiden is in 2018 klaar met verbouwen, precies zoals gepland was. De bouwstop vanwege de ruzie die het museum met de architect had, heeft op lange termijn geen invloed op de planning. Dat zegt Corine van Impelen, woordvoerder van Naturalis.
'Het is voor iedereen fijn dat we eruit zijn en dat we door kunnen gaan met de plannen', zegt ze. Maandag werd bekend dat Naturalis
met architect Fons Verheijen.
Overigens kan het museum in 2018 nog niet open. De bouw is dan klaar, maar het museum moet nog ingericht worden. 'We hopen in 2019 onze deuren te openen', aldus de woordvoerder.

'Grote belangen'

Van Impelen zegt dat ze het jammer vindt dat de zaak zo hoog is opgelopen. 'De belangen zijn aan beide zijden groot. We betreuren dat het gelopen is zoals het is gelopen.'
Verheijen had een kort geding aangespannen omdat hij de verbouwingsplannen een 'verminking' van zijn ontwerp vond. De rechter bepaalde begin maart dat Naturalis moest stoppen met de verbouwing. Omdat verder procederen en vertraging van de verbouwing wel eens een faillissement zou kunnen betekenen voor Naturalis, is de architect nu toch akkoord gegaan met de verbouwingsplannen.

LEES OOK: