Kids strijden met knotsgekke kapsels voor gelijkheid

'S-GRAVENZANDE - Met een zo gek mogelijk kapsel naar school toe komen. Dat was het doel van de Gekke Harendag op basisschool De Driekleur in 's-Gravenzande, maandag. Het idee is mede bedacht door een groep leerlingen van de school. En er zit een hartverwarmende gedachte achter dit gek doen.
Het is deze hele week de week van het openbaar onderwijs'. En omdat te vieren bedacht de leerlingenraad van de daltonschool deze speciale actie.
'Het is gewoon belangrijk dat iedereen gelijk is', zegt Ronnie (groep 8). Hij zit samen met zeven andere leerlingen in de leerlingenraad. Naast de Gekke Harendag bedachten hij en zijn schoolgenoten bijvoorbeeld ook hoe het nieuwe schoolplein eruit komt te zien.

Trots

René Kops, locatiedirecteur van de school, is apetrots op zijn leerlingen. 'Wat ik vooral belangrijk vind, zijn de gesprekken. We zien er raar en gek uit. Maar ik liep net een klas in en de gesprekken die daar werden gevoerd over gelijkheid en respect: dat is het belangrijkste.'
Het was dit jaar het eerste jaar dat de Gekke Harendag werd gehouden, volgens de trotse directeur komt er komend jaar zeker een vervolg.