Instellingen

Gouwenaar moet 3,5 jaar cel in voor gewelddadige beroving van oude vrouw

Vrouwe justitia.
Vrouwe justitia. © archief Omroep West).

GOUDA - Een 28-jarige man uit Gouda moet van de Haagse rechtbank 3,5 jaar de cel in voor de gewelddadige beroving van een bejaarde vrouw in Gouda. Ook moet hij het gestolen geld terug betalen, een bedrag van 7.000 euro, en een schadevergoeding van 750 euro aan het slachtoffer betalen.

Het slachtoffer had op 6 oktober 2015 een bedrag van 7.000 euro opgenomen bij de bank. Ze stopte het geld in haar binnenzak, ging daarna boodschappen doen en fietste toen naar huis. Op het moment dat ze thuis haar fiets in de schuur wilde zetten, kreeg ze een klap op haar hoofd. Daarbij kwam de vrouw ten val, kreeg de fiets boven op zich, en werd daarna door de verdachte geschopt en geslagen.

De aanvaller greep vervolgens in haar binnenzak en pikte het geld en de pinpas van het slachtoffer. Vermoedelijk heeft de man haar al vanaf het bankgebouw gevolgd.

DNA

De rechtbank in Den Haag vindt bewezen dat de 28-jarige Gouwenaar de dader is omdat sporen van zijn DNA zijn gevonden in en rond de binnenzak van het slachtoffer. De man heeft steeds ontkend dat hij de oude vrouw heeft beroofd omdat hij aan het werk was rond het tijdstip van de overval, maar de rechtbank gelooft dat alibi niet omdat hij het niet kan bewijzen.