Joost tijdens de Special Olympics: Slapen in de bus en genieten van de openingsceremonie

ZOETERMEER - De eerste week zit er op voor Joost van der Valk. De 21-jarige shorttracker uit Zoetermeer is vorige week maandag naar Oostenrijk vertrokken om Nederland te vertegenwoordigen tijdens de Special Olympics, een groot wintersportevenement voor sporters met een mentale beperking. Tijdens deze Olympics hoopt hij goud binnen te halen.
Hoewel de officiele openingsceremonie pas afgelopen zaterdag is geweest, hebben de sporters al veel beleefd. De eerste paar dagen stonden in het teken van het land leren kennen. Een bezoekje aan de chocoladefabriek bijvoorbeeld en de burgemeester van Fürstenfeld ontmoeten.
Toen de sporters een basisschool bezochten kregen ze vele cadeautjes van de kinderen. Zo ook Joost. Verlegen neemt hij het knutselhart in ontvangst dat de kinderen voor hem hebben gemaakt.

Openingsceremonie

Tijdens de openingsceremonie op zaterdag loopt Team NL trots het stadium binnen. Joost heeft de hand vast van zijn coach en beste vriendin Christel. Hierna gaat het pas echt beginnen. Na een oefenwedstrijd om de niveaus van de schaatsers te bepalen wordt maandag de finale geschaatst. Het echte werk moet dus nog beginnen.
Tijdens de reis houden coach Christel en de ouders van Joost een vlog op onze website bij, zodat we niets missen van zijn avonturen in Oostenrijk.