Cornelis Visser nieuwe burgemeester van Katwijk

KATWIJK - Cornelis Visser wordt de nieuwe burgemeester van Katwijk. De gemeenteraad heeft Visser maandagavond voorgedragen. De verwachting is dat hij op 18 mei wordt beëdigd.
De 51-jarige Visser volgt Jos Wienen op. Na vijftien jaar burgemeesterschap
om in Haarlem als burgervader aan de slag te gaan. Visser kijkt er naar uit om kennis te maken in zijn nieuwe gemeente. 'Voor ik dingen ga veranderen, wil ik eerst bij alle verenigingen langs om te luisteren wat er speelt.' De eerste maanden gaat Visser pendelen tussen zijn oude en nieuwe woonplaats, een rit van ruim twee uur. 'In de zomer gaan we op huizenjacht'.


Visser is nu nog burgemeester van de gemeente Twenterand in Overijssel. Hij is opgeleid tot landbouwkundig ingenieur. Na de militaire dienst is hij achtereenvolgens beleidsmedewerker bij het Europees Parlement en zelfstandig ondernemer geweest. Vervolgens was hij wethouder in Goedereede, lid van het Europees Parlement en, sinds 2010, burgemeester van Twenterand. Visser is getrouwd en heeft drie kinderen in de tienerleeftijd; hij is lid van het CDA.

Over grenzen heen

Volgens de gemeente Katwijk past Visser goed in het profiel dat voor de nieuwe burgemeester was opgesteld. 'Hij is een ervaren bestuurder met veel inhoudelijke kennis. Zijn achtergrond en zijn ervaring geven de gemeenteraad alle vertrouwen dat hij goed zal passen in de Katwijkse samenleving, als verbinder over grenzen van levensbeschouwingen, dorpen en politieke partijen heen', vindt de gemeenteraad.