Hardloopclub in diepe rouw na tragisch ongeluk op de A4

DEN HAAG - Grote verslagenheid bij hardloopvereniging The Hague Road Runners in Wassenaar. Het 48-jarige lid Sylvia kwam dit weekend om het leven bij een tragisch ongeluk op de A4, waarbij haar auto werd geraakt door de auto van een 26-jarige spookrijder.
Ruim honderd leden van The Hague Road Runners stonden maandagavond stil bij het verlies van de zeer gewaardeerde
. Sportief, lief, zorgzaam en bescheiden. Zo wordt Sylvia herinnerd. Niet alleen door het hardloopgroepje waar ze elke week mee traint, maar door alle leden van de club. Zeventien jaar lang was ze een vertrouwd gezicht. De club was als haar familie.
Samen met haar trainingsmaatjes hadden ze een vast plekje in de kantine waar ze na afloop  naborrelden. Daarbij hield ze het altijd bij een glas rode wijn. Nooit meer. Speciaal ter nagedachtenis hebben ze de hoek ingericht met een foto-collage van de hardloopster aan de muur.

Afscheid

De 48-jarige hardloopster had het niet makkelijk. Ze was gescheiden en had de zorg voor twee zonen van 8 en 10 jaar oud. Na een periode van werkloosheid had ze sinds enkele maanden weer een baan, op vliegveld Schiphol. Ze was op weg naar haar werk toen de botsing op de A4 haar fataal werd.
Komende vrijdag is de uitvaart van Sylvia. Het hardloopgroepje is er alles aan gelegen om daar een gedenkwaardig afscheid van te maken. Met een prachtige bos bloemen en hele mooie woorden. Want zij zal gemist worden. Zij wordt nu al gemist.