Instellingen

Handtekeningen en droogtraining op Stadhuisplein om schaatsbaan Leiden te behouden

De handtekeningen werden overhandigd in een schaatstas.
De jeugd kreeg een ijsje, onder het mom. 'Het enige ijs dat er dadelijk nog in Leiden is'.

LEIDEN - De stichting Schaatshal Leiden overhandigde maandag bijna 7500 handtekeningen aan de Leidse wethouder Paul Dirkse. Met deze handtekeningen willen de initiatiefnemers de gemeente oproepen de plannen voor een nieuwe schaatshal in Leiden door te zetten.

De huidige schaatshal

de deuren. Die hal voldoet vanwege uitgestelde renovatiewerkzaamheden niet meer aan de veiligheids- en milieu-eisen.

De ijshal trok jaarlijks 107.000 bezoekers in de zes maanden dat de hal open was. Daarmee was het volgens de initiatiefnemers van de actie ´de drukst bezochte sportvoorziening van Leiden'.
De gemeente had het voornemen vier miljoen te investeren in renovatie van de huidige ijshal of nieuwbouw, maar zou het bedrag nu willen steken in de realisatie van een topsporthal en een zwembad. Als de ijsbaan er niet komt, zo laten de Leidse ijsverenigingen en stichting Schaatshal Leiden weten, kan dit het einde van de schaatssport in Leiden betekenen.  

Droogtraining

Voorzitter Jos Arts van de stichting Schaatshal Leiden kondigde na het overhandigen van de handtekeningen aan wethouder Dirkse een nieuwe ludieke actie van de schaatsers uit Leiden en de regio aan. Vanaf deze week organiseren de schaatsclubs elke donderdagavond van 19.00 tot 20.00 uur een droogtraining op het Stadhuisplein, waar de gemeenteraadsleden en commissieleden vergaderen.