Flinke file A44 na verschillende aanrijdingen, dertien auto's en een motor botsen

Archieffoto
File A44
DEN HAAG - Automobilisten op de A44 tussen Den Haag en Amsterdam moeten dinsdagochtend rekening houden met een flinke file. Er gebeurden verschillende ongelukken.
In eerste instantie was er sprake van twee aanrijdingen. Bij de ene botsing waren vier auto's betrokken, bij de andere een auto en een motor.
In verband met deze aanrijdingen werd de linkerrijstrook tussen Oegstgeest en Kaag-Dorp afgesloten. Rond 8.15 uur stond daar zeven kilometer file, goed voor een vertraging van meer dan 45 minuten. Rond 8.30 uur werd de afgesloten rijbaan weer vrijgegeven, maar toen vond er een aanrijding plaats tussen de afritten Noordwijkerhout en Oude Wetering. Hierbij waren acht auto's betrokken. 'Hierbij zijn ook mensen gewond geraakt', meldde Erwin de Hart van de ANWB. Daarom werd weer een rijstrook afgesloten. Dit zorgde voor negen kilometer file rond 9.15 uur.

Om 10.00 uur werd de afgesloten rijstrook weer vrijgegeven en nam de file langzaam af.


A12
Rond 8.30 uur ontstonden er ook problemen op de A12 van Den Haag naar Utrecht. Ook daar werd een rijstrook afgesloten na een ongeluk. Hierdoor ontstond een file van negen kilometer tussen Reeuwijk en Woerden. Die was goed voor meer dan twintig minuten vertraging.