Overvallers Chinees restaurant Leiderdorp ook te horen op bewakingsbeeld

LEIDERDORP - De twee gewapende overvallers die toeslaan bij restaurant De Chinese Muur in Leiderdorp zijn niet alleen te zien, maar ook te horen op bewakingsbeelden. Ze bedreigen het personeel en halen geld uit de kassa. De mannen kunnen mogelijk worden herkend aan hun kleding en stem.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 28 maart. Meer zaken zijn
te vinden.
Het restaurant zit in winkelcentrum Winkelhof in Leiderdorp. Op zondag 12 maart rond 21.10 uur gaat de zaak bijna sluiten. De laatste gasten zitten nog aan tafel en het personeel is aan het opruimen. Plotseling komen er vlak na elkaar twee mannen binnen. Ze zijn allebei gemaskerd en één van hen heeft een vuurwapen bij zich. Ze roepen om geld, halen dat uit de kassa gaan er na amper een minuut al vandoor.
Buiten stappen ze op één of twee scooters en vluchten weg. Mogelijk is dat richting winkelcentrum Santhorst, of over het Engelenburg richting de Wilddreef. De politie komt graag in contact met getuigen van de vlucht van de overvallers om duidelijk te krijgen waar ze precies heen zijn gegaan. Er wordt met name één specifieke getuige gezocht: een persoon op een brommer of scooter die bij de verkeerslichten voor de ING bank heeft stil gestaan. Toen het groen werd reed diegene door, achter een scooter aan. Mogelijk zaten de overvallers op die scooter. De politie hoort graag wat die getuige precies heeft gezien.

Signalementen

Dader 1 is de man die het personeel met een vuurwapen bedreigde. Hij is ongeveer 1.85 meter lang en hij draagt een opvallende jas. De mouwen hebben twee kleuren; lichtblauw en wit. De rug is donkerblauw of zwart. Op de rechterarm staat in grote grijze letters FOXR. Verder draagt hij over zijn donkere bivakmuts een soort skibril met rode accenten. Op de zijkant van die bril staat een witte letter O of een soortgelijk teken.
De tweede man is ook 1.85 meter lang. Hij draagt een witte bivakmuts met daaroverheen een witte capuchon. Verder draagt hij een donkere jas, een donkere trainingsbroek met witte strepen en donkere handschoenen.

Was u getuige of heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem