Zwaar vuurwerk vernielt woning in Leiden, verdachten en explosies gefilmd

LEIDEN - Bewoners van een huis aan het Kamerlingh Onnesplein in Leiden schrikken midden in de nacht wakker van twee harde knallen. Hun voordeur is vernield en de woonkamer ligt vol met glas. Uit bewakingsbeelden blijkt dat twee mannen zwaar vuurwerk aan de woning hebben gehangen, dat vervolgens is ontploft.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 21 maart. Meer zaken zijn
te vinden.
Het gebeurt in de nacht van dinsdag 30 augustus 2016 rond 2.45 uur. Een camera registreert twee mannen die heel gericht naar de woning lopen. Ze hebben allebei een stuk vuurwerk bij zich. Eén van hen plakt dat op de voordeur en de ander op het raam van de woonkamer. Het vuurwerk wordt aangestoken en de mannen rennen weg. Daarna volgen twee grote explosies.
De woonkamer ligt vol met glas en een aantal scherven zijn dwars door een lampenkap gegaan. Als er tijdens de explosies iemand in de kamer had gestaan, was diegene behoorlijk gewond geraakt. De bewoners en de politie tasten in het duister over het motief. Omdat het een gerichte actie lijkt, zou het kunnen dat er over is gesproken. De twee mannen die het vuurwerk plaatsen, zijn redelijk te zien.

Herkent u de mannen?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem