SnowWorld Zoetermeer wint weer prijs voor beste skihal

Sneeuwpret in Snowworld Zoetermeer
Sneeuwpret in Snowworld Zoetermeer
ZOETERMEER - SnowWorld mag zich weer de beste skihal van het seizoen noemen. Dat is dinsdag bekendgemaakt door Snowplaza. De Zoetermeerse indoor skibaan kreeg de voorkeur boven de tien andere deelnemers uit Nederland, België en Duitsland. Eerder won SnowWorld de prijs al in 2013.
'Natuurlijk zijn we er trots op', vertelt Esther Duijnisveld van Snowworld. 'Bezoekers kunnen sinds oktober vorig jaar gebruikmaken van onze derde piste. Daardoor kan ik me voorstellen dat we deze prijs hebben gewonnen.' Of ze de prijs nog gaan vieren, kon ze niet zeggen. 'Maar we hebben het wel over een stuk taart voor onze bezoekers gehad.'
Snowplaza kent jaarlijks awards toe aan diverse categorieën in de wintersportwereld, zoals de beste skihal. Ruim 55.000 mensen brachten dit jaar hun stem uit via de website van Snowplaza.

Lange voorgeschiedenis

De komst van de derde piste bij SnowWorld Zoetermeer had een lange voorgeschiedenis. De afgelopen jaren werd er flink tegen geprotesteerd. Omwonenden en natuurliefhebbers waren bang dat de uitbreiding ten koste zou gaan van natuurgebied Buytenpark in Zoetermeer. Ook zou het bouwwerk niet mooi zijn.
Uiteindelijk kreeg SnowWorld van de Raad van State toestemming om de derde piste te bouwen. Na vijf maanden bouwen werd de nieuwe piste in oktober feestelijk geopend. Directeur Koos Hendriks zei eerder dat het met 300 meter en een dalingspercentage van 20 om 'een echt rode piste' ging. Alleen gevorderde skiërs mogen de afdaling maken.