Instellingen

Burgemeester wil bezuinigingen Voorschoten uitstellen

Burgemeester Pauline Bouvy-Koene
Burgemeester Pauline Bouvy-Koene © gemeente Voorschoten

VOORSCHOTEN - Burgemeester Pauline Bouvy-Koene wil het besluit over het financiële herstelplan van de gemeente Voorschoten uitstellen. Dit schrijft ze in een brief aan de gemeenteraad. Er is volgens haar meer tijd nodig om met burgers en instellingen te komen tot een plan waarvoor meer draagvlak is.

Voorschoten staat momenteel onder preventief financieel toezicht van de provincie. Om hier onderuit te komen, moet er uiterlijk 31 maart een herstelplan liggen. Het gaat hierbij om een sluitende meerjarenbegroting. Jaarlijks moet er dekking gevonden worden voor een gat van drie miljoen euro.

In het concept-herstelplan is die dekking gevonden door hard te bezuinigen en de ozb flink te verhogen. Volgens de burgemeester heeft dit voornemen gezorgd voor veel maatschappelijke onrust. Dit komt volgens haar doordat het proces richting besluitvorming nu te snel gaat, meldt mediapartner Unity.

Verstandig

Woensdag moet de gemeenteraad een besluit nemen over het herstelplan, zodat dat 31 maart bij het provinciehuis kan liggen. Bouvy-Koene wil 22 maart eerst een antwoord op de vraag of het wel verstandig is om dat besluit die avond te nemen.

Mocht de gemeenteraad hier vanaf zien, dan blijft de gemeente Voorschoten voorlopig onder toezicht van de provincie staan.