Instellingen

Man (87) verliest duizenden euro's: Hagenaars opgepakt voor oplichting bejaarde

Politiebureau De Heemstraat in de Haagse Schilderswijk.
Politiebureau De Heemstraat in de Haagse Schilderswijk. © ANP

DEN HAAG - Twee 46-jarige Hagenaars zijn maandag opgepakt omdat ze een 87-jarige man in Den Haag zouden hebben opgelicht. Het duo wordt ervan verdacht het slachtoffer duizenden euro's afhandig te hebben gemaakt, meldt de politie.

Het 87-jarige slachtoffer kreeg in februari en maart de twee voor hem onbekende mannen op bezoek in zijn woning. Toen zij maandag opnieuw op de stoep stonden, meldde de Hagenaar dat bij de politie. Daarop werd één van hen op heterdaad aangehouden.

De tweede verdachte meldde zich later zelf op het politiebureau De Heemstraat in de Schilderswijk. Beide mannen zitten vast en worden verhoord. De recherche onderzoekt de oplichting. In welke wijk of straat het slachtoffer zou zijn opgelicht, wil de politie niet zeggen.

Vergelijkbare voorvallen

Vorige maand besteedde het opsporingsprogramma Team West ook al aandacht aan twee vergelijkbare voorvallen in Den Haag. Een 88-jarige vrouw werd het slachtoffer van een sluwe babbeltruc en een 90-jarige vrouw werd opgelicht met een smoes over een nieuwe bankpas.