Vader laat zoontje (3) middelvinger opsteken naar politie; 350 euro boete

Archiefbeeld.
Archiefbeeld. © ANP
ZOETERMEER - Een 23-jarige Zoetermeerder moet 350 euro boete betalen voor het beledigen van de politie in een vlog. In het filmpje steekt de man zijn middelvinger op naar agenten en laat zijn 3-jarige zoontje hetzelfde doen.
De man kreeg op 6 januari een bon van de politie omdat hij met zijn auto de verkeerde kant van een eenrichtingsstraat in Rotterdam inreed. Terwijl agenten de boete uitschrijven, pakt de man zijn camera en zegt: 'Ik ga jullie filmen voor mijn blog'.
Aan zijn zoontje vraagt hij: 'En wat zeg je dan tegen de politie?'. Met een glimlach steekt hij vervolgens zijn middelvinger op, waarna zijn zoontje hetzelfde doet. 'Fuck you', zegt de vader.

Excuses

De vlog van de man is op Dumpert meer dan 400.000 keer bekeken. Het Openbaar Ministerie (OM) vindt 'het kwalijk dat de man agenten die hun werk doen, beledigt en als vlogger dit gedrag (nota bene in het bijzijn van een peuter) ook nog eens uitdraagt'. Het OM wil dat de man naast het betalen van de boete ook zijn vlog verwijdert en in een nieuwe vlog zijn excuses aanbiedt.