Leiderdorper gered uit brandend kraakpand Rotterdam

© Pieter Kuipers, Omroep West
LEIDERDORP - Een 44-jarige man uit Leiderdorp is dinsdagavond gered uit een voormalig schoolgebouw in Rotterdam. Daar woedde een uitslaande brand. Ook twee honden ontkwamen aan de vlammenzee.
Het
- dat bewoond wordt door krakers - brak rond 23.30 uur uit. Een getuige zag de vlammen bij de ingang van het gebouw en sloeg alarm. Het was op dat moment niet bekend hoeveel mensen er binnen waren.
De benedenverdieping stond al vol rook, toen de hulpverleners zagen dat de Leiderdorper een ruit aan de achterkant van het gebouw probeerde in te slaan om te kunnen vluchten. Het lukte de brandweer het raam te forceren, zodat de man weg kon.

Afzetting

De Leiderdorper had rook ingeademd en is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. Later werden ook twee honden levend uit het pand gehaald. De dierenambulance bracht hen naar een dierenarts.
Terwijl de brandweer de brand bestreed, maakte de politie een afzetting om mensen op veilige afstand te houden en de hulpdiensten de ruimte te bieden. Eén man, een 30-jarige bewoner van het gekraakte pand, hield zich niet aan de aanwijzingen van de agenten en schold hen minutenlang uit. Toen hij hier na een waarschuwing niet mee stopte, werd hij aangehouden. Ook daarbij verzette hij zich. De man is meegenomen naar het politiebureau.
De politie onderzoekt hoe de brand kon ontstaan.