Aanrijding en ravage na carjacking op Loevesteinlaan Den Haag

DEN HAAG - Het had zomaar een scene uit een actiefilm kunnen zijn. Op de Loevesteinlaan in Den Haag werd woensdagmiddag een 53-jarige vrouw van haar auto beroofd. Vervolgens begint hij een dollemansrit door de straten in Den Haag Zuid-West.
Op de kruising van de Loevesteinlaan met de Cannenburglaan dwong een man de vrouw en haar 10-jarige passagiertje uit de auto te stappen. De carjacker ging er met de gestolen auto vandoor. Hij vluchtte vervolgens in de richting van de Melis Stokelaan.  
Enkele straten verderop, op de kruising van de Melis Stokelaan met de Loevesteinlaan veroorzaakte de man, die in een verwarde en paniekerige toestand verkeerde, een zware aanrijding. Enkele auto’s die bij het verkeerslicht stonden werden geraakt. Een railvoertuig van de HTM werd van de rails gereden. De man sloeg vervolgens een verkeerslicht om.

Nog een poging

Volgens getuigen probeerde de man na het aanrichten van de ravage nog een auto te carjacken. Hij werd door omstanders overmeesterd en aan de politie overgedragen. De carjacker, die bij de politie bekend is als harddrugsgebruiker, raakte gewond en is door de politie naar het ziekenhuis vervoerd. Op een later moment zal hij worden verhoord.
De politie heeft inmiddels een aantal getuigen gehoord, maar is nog steeds op zoek naar mensen die het ongeluk hebben zien gebeuren. Getuigen wordt gevraagd contact op te nemen met de politie.