Instellingen

Parkeren voor gehandicapten in Den Haag wordt goedkoper

Invalidenparkeerplaats (Archieffoto)
Invalide parkeerplaats

DEN HAAG - Een parkeerplek voor gehandicapten in Den Haag wordt goedkoper. Dat heeft de gemeente besloten naar aanleiding van vragen van verschillende politieke partijen.

Uit onderzoek van het VARA-televisieprogramma Kassa bleek eerder dat de grotere gemeenten

hanteren voor een parkeervergunning voor gehandicapten. Zo kost een gehandicapten parkeerplaats in Ede 88,50 euro, terwijl daarvoor in Eindhoven 638,90 euro moet worden betaald. Den Haag staat op de vierde plek met 555,65 euro. Veel politieke partijen vinden dat onaardvaarbaar. Het bestuur is nu bereid om de kosten te verlagen.

'De kosten voor de aanleg, verplaatsing en het onderhoud van een individuele gehandicaptenplaats en de kosten voor vervanging van het onderbord worden niet meer in rekening gebracht bij de aanvragen', zegt het college.

Nieuwe kosten

Niet alle kosten verdwijnen. Mensen moeten nog steeds zelf betalen voor de aanvraag en verlenging van de Europese Gehandicaptenparkeerkaart. De medische beoordeling of herbeoordeling worden ook nog steeds doorberekend aan de aanvrager. Hetzelfde geldt voor de kosten voor de Bewonersparkeervergunning Gehandicapten. Hoeveel geld mensen met een handicap in de gemeente Den Haag nu per jaar kwijt zijn, is niet bekendgemaakt.