Vier zakkenrollers beroven 70-jarige man in Kruidvat Nootdorp

NOOTDORP - Een 70-jarige meneer is eind januari het slachtoffer geworden van vier samenwerkende zakkenrollers. Terwijl hij bij het Kruidvat in Nootdorp iets afrekent, wordt zijn pincode afgekeken. Nadat even later ook zijn portemonnee is gestolen, wordt er veel geld van zijn rekening gehaald. Er is duidelijk beeld van de dieven.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 28 maart. Meer zaken zijn
te vinden.
Het slachtoffer is op maandag 23 januari in het Kruidvat in winkelcentrum De Parade. Hij is daar samen met zijn vrouw, die in een rolstoel zit. Ze willen een elektrische tandenborstel kopen, maar omdat die uit het magazijn moet worden gehaald, moeten ze daar even op wachten. Op dat moment hebben de vier verdachten hun slachtoffer al in het vizier.
De twee mannen en twee vrouwen hangen wat rond bij de kassa en wachten totdat meneer de tandenborstel gaat afrekenen. Op dat moment staat één van de mannen vlak achter hem en het lukt hem waarschijnlijk om de pincode af te kijken. Bij de uitgang komen de vier in actie. Eén van hen leidt het personeel af en de anderen gaan vlak om meneer heen staan. Ze houden de rolstoel van de vrouw een beetje tegen en op dat moment pakt één van de mannen ongemerkt de portemonnee uit zijn jaszak.  

1250 euro weg

Even later wordt er twee keer geld opgenomen. Nog voor meneer doorheeft dat hij is bestolen, verdwijnt er 1250 euro van zijn rekening. De vrouw die het geld pint, is één van de vrouwen die ook bij het Kruidvat was. De transacties worden gedaan bij winkelcentrum Ypenburg en aan de Plesmanlaan in Den Haag.
De politie vermoedt dat deze dadergroep vaker toeslaat. Op 9 februari zouden in ieder geval de twee vrouwen en mogelijk ook één van de mannen in Leidschendam zijn geweest. Bij een schoenenwinkel is een pincode afgekeken en daarna is tijdens een babbeltruc de portemonnee van het slachtoffer gestolen. Vervolgens is er 1500 euro van de rekening gehaald.

Herkent u de verdachten?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem