KNZB wil burgemeester Rijswijk als nieuwe voorzitter

Michel Bezuijen
Michel Bezuijen
RIJSWIJK - Het bestuur van de Koninklijke Nederlandse Zwembond heeft de burgemeester van Rijswijk, Michel Bezuijen, donderdag voorgedragen als nieuwe voorzitter van de bond. Tijdens de algemene ledenvergadering van de KNZB, op zaterdag 22 april, wordt de nieuwe preses gekozen. Tot die tijd wil Bezuijen zich niet in de pers uitlaten over het eventuele voorzitterschap.
Erik van Heijningen neemt na zestien jaar afscheid als voorzitter. Een selectiecommissie startte in december een selectieprocedure en kwam uiteindelijk bij Bezuijen uit.
Bezuijen is sinds 2013 burgemeester van Rijswijk, en bestuurslid en vicevoorzitter van de zwembond. Ook werkte hij tien jaar lang als wethouder en locoburgemeester in de gemeente Haarlemmermeer.

'De beste indruk'

De 50-jarige Bezuijen maakte op de selectiecommissie de beste indruk van de laatste drie overgebleven kandidaten. De geboren Amsterdammer is volgens de commissie de kandidaat die het nieuwe beleidsplan, dat ook tijdens de algemene ledenvergadering zal worden gepresenteerd, vorm en uitvoering kan geven.