Deze architecten gaan over de renovatie van het Binnenhof

© ANP
DEN HAAG - De architecten Ellen van Loon en voormalig Rijksbouwmeester Liesbeth van der Pol gaan, op hoofdlijnen, de eerste tekeningen maken voor de renovatie van het Binnenhof-complex in Den Haag. Ze zullen de klus verder coördineren. Dat heeft het Rijksvastgoedbedrijf besloten.
Ellen van Loon van Office for Metropolitan Architecture wordt verantwoordelijk voor het gedeelte waar de Tweede Kamer zit. Liesbeth van der Pol van Dok Architecten doet de Eerste Kamer, de Raad van State, het ministerie van Algemene Zaken en het Ridderzaal-complex. Van Loon en Van der Pol werken samen met een coördinerend technisch adviseur. Dat wordt Joop Paul van ingenieursbureau Arup uit Amsterdam.
De renovatie begint in 2020 en gaat dik vijf jaar duren. De Tweede Kamer gaat dan naar het huidige pand van het ministerie van Buitenlandse Zaken, de Eerste Kamer en de Raad van State komen tijdelijk aan het Lange Voorhout, in het oude gebouw van de Hoge Raad. De premier gaat met ministerie van Algemene Zaken naar het Catshuis, waar tijdelijke kantoorruimte op het terrein komt.