Kort geding Mitch Henriquez om namen agenten: uitspraak volgende week

DEN HAAG - De nabestaanden van Mitch Henriquez eisten vandaag in een kort geding de namen op van de vijf agenten die betrokken waren bij de dood van de Arubaan in juni 2015 in Den Haag. De familie wil de namen hebben om onder meer onderzoek te doen naar het verleden van de agenten. De rechter doet volgende week uitspraak.
De namen hoeven niet openbaar te worden gemaakt. De nabestaanden willen meer te weten komen over de staat van dienst van de agenten, hun verleden en of ze eventueel persoonlijk aansprakelijk kunnen worden gesteld voor de geleden schade.
Het kort geding duurde een uur. Er was veel familie aanwezig in de rechtbank. Ook de moeder van Henriquez, die op Aruba woont, was aanwezig. De nabestaanden worden vertegenwoordigd door advocaat Richard Korver.

Vervolging

Twee van de vijf agenten worden strafrechtelijk vervolgd voor de gewelddadige en uiteindelijk fatale aanhouding van Mitch Henriquez op 27 juni 2015 in het Haagse Zuiderpark. Het hof bepaalt in een zogeheten artikel 12-procedure nog of ook de andere drie agenten moeten terechtstaan. Die beslissing wordt eind maart verwacht.
De inhoudelijke behandeling van de zaak begint op 6 april. Er zijn vijf zittingsdagen voor uitgetrokken. De uitspraak staat vooralsnog op 9 mei gepland. De uitspraak van het kort geding is op 31 maart.