Crowdfundingactie geslaagd: Noud uit Zoetermeer krijgt een hulphond en hij heet YouTube

ZOETERMEER - De 7-jarige Noud uit Zoetermeer gaat vrijdag zijn hulphond uitzoeken. Noud heeft cerebrale parese waardoor hij in een rolstoel zit. Hij kan niet lopen en is spastisch. Met behulp van een crowdfundingactie heeft hij 20.000 euro ingezameld en kan hij nu kennis maken met zijn toekomstige 'maatje'. En een naam heeft de witte Zwitserse herderpup al: YouTube.
De verzekering vergoedt de hulphond niet omdat Noud nog maar zeven jaar is. Dus startte zijn familie een crowdfundingactie. Er kwam hulp uit allerlei hoeken. Zo verkocht bakker Arie Bos
.
De 20.000 euro werd gehaald. Noud kan nu zijn vriendje uitzoeken, maar het duurt nog wel een paar maanden voordat hij mee naar huis kan. De pup moet eerst nog opgeleid worden en daar is ook nog 4.800 euro voor nodig.

Zwitserse herder

Het gezin heeft gekozen voor een Zwitserse witte herder, trouwe honden die erg gericht zijn op kinderen. Het nestje is drie weken geleden geboren en de hondjes hebben nu hun oogjes open. Noud heeft de eerste keuze, maar al duidelijk is dat het een reutje wordt.
Noud heeft een hersenbeschadiging, waardoor hij niet kan lopen en spastisch is. Simpele dingen als aankleden of deuren openmaken, zijn dingen waar de hulphond mee kan helpen. Ook wil Noud graag een hond als vriend.

Kijk vanavond mee!

Benieuwd naar YouTube? Omroep West gaat mee met Noud. Vrijdagavond in de nieuwsuitzending van TV West kan je zien welke pup Nouds nieuwe vriendje wordt!
Dit artikel is een vervolgbericht van een eerder gemaakt artikel naar aanleiding van een tip via Facebook Live. Heb jij ook een onderwerp waar Omroep West volgens jou aandacht aan moet besteden? Praat elke vrijdagochtend om 08.45 uur mee tijdens de redactievergadering live op Facebook. Meer info op www.omroepwest.nl/facebooklive.