Katwijk zet slechtvalk en schrikdraad in tegen meeuwenoverlast

© John van der Tol
KATWIJK - In Katwijk is de strijd tegen meeuwenoverlast weer volop losgebarsten. En deze keer worden twee nieuwe bestrijdingsmethoden ingezet: een nestkast voor slechtvalken en schrikdraden.
Slechtvalken zouden volgens de gemeente de meeuwen uit hun territorium wegjagen. De nestkasten voor de valken komen in een hoog gebouw.
Op een ander hoog gebouw komen dunne roestvrijstalen draden. Zodra een meeuw in aanraking komt met de draad krijgt hij een kleine schok. Op den duur blijft het beest dan weg van het pand. Het is nog niet bekend op welke gebouwen de nieuwe bestrijdingsmiddelen worden geïnstalleerd. Dit bespreekt de gemeente met de woningbouwvereniging.

Eieren in olie


Katwijk zet verder ook weer de gebruikelijke bestrijdingsmethoden in: het ongeschikt maken van broedplaatsen, het verstoren van broedplaatsen en het dompelen van eieren in olie.
De overlast van meeuwen in Katwijk is, net zoals in Leiden en Den Haag, groot. De dieren vallen mensen aan, veroorzaken geluidsoverlast en poepen de boel onder. Sinds 2014 is het voeren van meeuwen in Katwijk verboden.

LEES OOK: