Veel verkeershinder door werk aan drukke verkeersader Den Haag

DEN HAAG - Extra reistijd, omleidingen en afsluitingen. Het zijn allemaal zaken waar de automobilist tot eind juni rekening mee moet houden op de Raamweg-Koningskade in Den Haag. Want aanstaande zondag begint de gemeente aan het onderhoud aan de doorgaande weg van Den Haag naar Scheveningen.
De
is een van de drukste routes tussen het centrum van Den Haag en Scheveningen. Dagelijks rijden er zo'n 60 duizend voertuigen overheen. 'Werkzaamheden op zo'n centrale verkeersader hebben gevolgen voor de hele stad', zegt wethouder Tom de Bruijn (D66)van verkeer. 'We doen er alles aan om
. Maar dat de hinder fors kan zijn, staat vast.'
Den Haag gaat op de Raamweg-Koningskade het riool vervangen, want op sommige plaatsen is dat meer dan 100 jaar oud. De eerste vier weken blijft de Raamweg richting Scheveningen open voor verkeer.
Het tweede en het derde weekend in april (het paasweekend) is de Raamweg-Koningskade in beide richtingen grotendeels afgesloten.

Meeste hinder

De meeste hinder verwacht Den Haag vanaf 24 april, als de drukke verkeersader in beide richtingen negen weken dicht gaat tussen de Javastraat en de Laan Copes van Cattenburch.
Vanaf 23 juni is het werk op de doorgaande route voorbij. In de wijken is de hinder nog fors, maar voor de rest van de stad is de overlast een stuk minder. Op 1 september is het werk helemaal klaar.

Speciale website over bereikbaarheid

Den Haag neemt verschillende maatregelen om ervoor te zorgen dat de hinder zo veel mogelijk beperkt blijft. Zo is er een website met actuele routeinformatie die organisaties in Den Haag ook zelf kunnen delen met hun klanten, bezoekers of leveranciers: raamwegdenhaag.nl.