Instellingen

Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten wint Onbeperkt070-prijs

© Valerie Kuypers

DEN HAAG - De Haagse wethouder Karsten Klein heeft vrijdag de eerste Onbeperkt070-prijs uitgereikt. De prijs is bedoeld voor het beste voorbeeld of idee dat de toegankelijkheid of beeldvorming over mensen met een beperking in Den Haag verbetert.

De prijs ging naar Stichting Haagse Sportprijs Gehandicapten. Deze Stichting, die inmiddels Stichting Haagse Sportstimulering Gehandicapten heet, organiseert jaarlijks de Haagse sportprijs voor sporters met een beperking die een opvallende prestatie verrichten. Hierbij fungeren deze sporters als rolmodellen. Zij laten zien dat het leven niet ophoudt als je een beperking hebt. De Stichting verbindt vele initiatieven op het gebied van sport aan elkaar in de stad en geeft het Plus Min Magazine uit. Aan deze prijs is een bedrag van 7.500 euro verbonden.

‘Een geweldige erkenning om deze prijs te winnen, zeker omdat we nog maar zo kort bezig zijn. Maar het is nog veel mooier wat we allemaal met dit geld kunnen doen’, zegt Hans Willink, initiatiefnemer van de Stichting Haagse Sportprijs Gehandicapten.

Nog meer winnaars

De Aanmoedigingsprijs van 2.500 euro gaat naar ROC Mondriaan die een lesaanbod hebben voor volwassenen met een verstandelijke beperking. De inhoud van de cursus omvat leren lezen, schrijven, rekenen, digitale vaardigheden en bibliotheek- en musea lessen. Met dit geldbedrag wil de jury ROC Mondriaan stimuleren het lespakket uit te breiden.

Ook koos de jury ervoor om twee andere initatieven te onderscheiden. Ondermeer de HTM kreeg een eervolle vermelding voor de lage instaptram.  In Den Haag rijdenop vier lijnen lage instaptrams. Hierdoor is de tram voor een veel grotere groep toegankelijk geworden

Volwaardig bijdragen

Kans Work BV. KANS! is het tweede initiatief dat een onderscheiding kreeg. Deze organisatie leidt mensen met een beperking in een uitkeringssituatie op tot klantcontact medewerkers. Na de opleiding is men KSF gecertificeerd Customer Service Medewerker en kunnen ze volwaardig aan de slag.