Instellingen

Kleuters Zwammerdamse basisschool zorgen voor kuikens kinderboerderij

Kuiken
© Kinderboerderij Zegersloot

ZWAMMERDAM - Kinderen van groep 1-2 van basisschool Oranje Nassau in Zwammerdam hebben een hele week voor vier kuikens gezorgd. Dit is onderdeel van een lesprogramma van vogelpark Avifauna in Alphen aan den Rijn. Kinderen leren zo alles over het kip en het ei.

De kuikens worden uitgeleend door Kinderboerderij Zegersloot. Beheerder Marja Dieho: ‘De kinderen ontdekken hoe het kuikentje eruit ziet, hoeveel weegt die, hoe eet die, wanneer krijgen ze veertjes. Het is echt een kennismaking met het leven van het kuiken.’ En wat extra kennis kan geen kwaad. Juf Annette Hesseling: ‘In het begin dachten ze dat kuikens van een eend waren, dan heb je wel door dat er nog wel wat te leren valt.’

Het lesprogramma is al jaren lang een succes op basisscholen. Van begin maart tot eind april kunnen scholen, BSO’s of zorginstellingen kuikenbakken huren. De bak blijft vijf dagen in de klas of kamer staan. En met succes want bij de kinderboerderij is er ondertussen een wachtlijst. Dieho: ‘Helaas pindakaas, maar soms valt er een klas of groep af en dan kun je toch nog een bak lenen.’ En voor de mensen die zich zorgen maken. Alle kuiken komen altijd gezond en wel weer terug.