Instellingen

Nieuw Haags festival met open podium voor jongeren met een beperking

Kinderen maken muziek
Kinderen maken muziek © ANP

DEN HAAG - Theater De Vaillant in Den Haag is volgende maand de plek voor een uniek festival in Den Haag. Festival GAAF is een evenement dat kinderen en jongeren met een beperking en een bijzonder talent een dag lang een open podium in een heus theater biedt.

Het festival is op zondag 28 mei en of het nu gaat om zingen, een instrument bespelen, cabaret, dans of het tentoonstellen van een eigen kunstwerk; iedereen kan zijn kunsten laten zien en horen aan een echt publiek. Naast deze optredens zijn er workshops van artiesten en is er van alles te zien, proeven, doen en kopen bij de verschillende kraampjes.

Festival GAAF komt voort uit een samenwerking tussen Koorenhuis in Den Haag en Stinafo. ‘Den Haag barst van het talent. En er zijn in onze stad talrijke podia waar dat creatieve geweld breed geëtaleerd kan worden. Terecht, want er is niets mooiers dan talenten tot bloei zien komen.

'Eigen en uniek podium'

Toch is er een doelgroep die een eigen en uniek podium verdient: kinderen en jongeren met een licht verstandelijke beperking. Daarom organiseren we speciaal voor deze groep dit festival', zegt Vanessa Veenman-Vissers, coördinator bij Stinafo.

Kinderen en jongeren die willen meedoen kunnen zich tot 15 april opgeven via www.festivalgaaf.nl