11-jarige jongen uit Oegstgeest ernstig gewond na aanrijding op A44

Hulpdiensten op de A44 bij Oegstgeest (foto Flashlight Fotografie)
Hulpdiensten op de A44 bij Oegstgeest (foto Flashlight Fotografie)
OEGSTGEEST - Een 11-jarige jongen uit Oegstgeest is zaterdagmiddag bij een ongeluk op de A44 zwaargewond geraakt. Ooggetuigen zouden hebben gezien dat een 11-jarige jongen werd geschept toen hij tussen Oegstgeest en Voorhout de snelweg wilde oversteken. De A44 is ruim een uur in beide richtingen afgesloten geweest.
Ooggetuigen zagen dat de jongen frontaal werd geschept door een tegemoetkomende automobilist, die de jongen niet meer kon ontwijken. De verkeersongevallendienst heeft ter plaatse onderzoek gedaan.
Volgens Unity FM, mediapartner van Omroep West, kwamen zeker drie ambulances en een traumahelikopter ter plaatse. Het ongeval gebeurde ter hoogte van tankstation Elsgeest, op het weggedeelte richting Amsterdam.
De bestuurder en enkele andere personen die de aanrijding zagen gebeuren, zijn meegenomen naar het politiebureau. Daar krijgen zij slachtofferhulp aangeboden.
Update: Rond 18.00 uur is de weg in beide richtingen vrijgegeven. De rijstroken richting Den Haag werden al eerder vrijgegeven, meldde de VID.