West Wekker: Haagse verkeersader dicht en Trix-bier in Leiden

REGIO - Goedemorgen! Het weekend is weer voorbij. Geen nieuws gevolgd? We praten je bij over de belangrijkste punten. Misschien heb je het vanmorgen gemerkt: de Haagse Raamweg, de verkeersader die de stad met de A12 verbindt, gaat ruim twee maanden dicht. In Leiden werd door zo'n 3,5 duizend bezoekers feestgevierd op festival 'Leven in de Brouwerij' waar onder meer brouwerij Leidsch Bier zijn Trix-biertje presenteerde.

De Raamweg is vanaf zondag voor ruim twee maanden grotendeels afgesloten. De gemeente Den Haag voert groot onderhoud uit op belangrijke verkeersader Raamweg-Koningskade. Hierdoor wordt veel verkeershinder en extra drukte verwacht.
2. 150 soorten bier trekken 3500 bezoekers in Leiden
Het 'Leven in de Brouwerij-festival' in Leiden trok dit weekend zo'n 3.500 bezoekers. Bierliefhebbers konden terecht in de Stadsgehoorzaal aan de Breestraat in Leiden.
3. 11-jarige jongen uit Oegstgeest overleden na aanrijding op A44
De 11-jarige jongen uit Oegstgeest die zaterdagmiddag bij een ongeluk op de A44 zwaargewond raakte, is zondag aan zijn verwondingen overleden. Hij werd geschept door een auto toen hij tussen Oegstgeest en Voorhout de snelweg wilde oversteken.
4. Ooievaars bouwen steeds vaker nesten in bomen, oorzaak blijft onduidelijk
Steeds meer ooievaars bouwen hun nest in bomen. Dat blijkt uit onderzoek van onder andere de Haagse Vogelbescherming. En dat is bijzonder. De beroemde vogel staat er namelijk om bekend een nest te bouwen op plekken die door mensen zijn gemaakt. Een flat of een hoge paal bijvoorbeeld. Maar waarom de dieren nu steeds meer in bomen verblijven is een klein mysterie.
Het weer
Het wordt een prachtige zonovergoten dag. Er is weinig sluierbewolking. Bij een zwakke tot matige oostelijke wind wordt het 16 of misschien zelfs 17 graden.
Vanavond op TV West: TV West Sport
TV West Sport besteedt op maandag veel aandacht aan ADO Den Haag. Met analyses, interviews en reportages. Daarnaast belicht presentator Bart Nolles ook andere sporten, sporters en sportevenementen in de regio. In de zaterdagse editie zijn wedstrijdsamenvattingen, verhalen en uitslagen uit de Derde Divisie van het amateurvoetbal te zien.