Verkeerschaos Den Haag blijft uit na afsluiting Raamweg

DEN HAAG - De verwachte verkeerschaos in Den Haag is maandagochtend uitgebleven. De gemeente Den Haag voert groot onderhoud uit op de belangrijke verkeersader Raamweg-Koningskade, waardoor veel verkeershinder en extra drukte werd verwacht.
'Het lijkt erop dat de weggebruiker zich goed aan de borden heeft gehouden en goed geïnformeerd is,' vertelt verkeersmanager Dave van Schaick op Radio West. Alleen rond 09.00 uur ontstond er een kleine file op de Van Alkemadelaan. 'Maar die was na een half uur alweer opgelost.'
Automobilisten is aangeraden om een ander vervoersmiddel te gebruiken. Het lijkt er op dat veel mensen aan die oproep gehoor hebben gegeven. 'Gelukkig is het mooi weer. Als het straks slechter weer is, zullen de mensen die nu fietsen de auto pakken. En dan neemt de drukte toe,' aldus Van Schaick.

Riool

De Raamweg is de komende twee maanden afgesloten omdat het 100-jarige riool vervangen moet worden. Omdat de buizen meer dan vier meter diep liggen, moet de gemeente de hele weg openbreken. Daarna wordt het asfalt vernieuwd.
Volgens Van Schaick geeft de goed verlopen ochtendspits geen garanties voor de avond.