Schimmel in huurhuizen: Haags Ombudsteam roept politiek en corporaties op tot actie

DEN HAAG - Het Haagse Ombudsteam roept de politiek op om huurders met vocht- en schimmelproblemen in hun huis beter te helpen. Het team overhandigt maandagmiddag een manifest aan de gemeenteraad, woningcorporaties en vertegenwoordigers van huurders.
De problemen met vocht en schimmel in huurwoningen zijn groot. Omroep West kreeg zo veel berichten over de problemen binnen dat het afgelopen jaar
. Er werd massaal
.
In de binnengekomen reacties was onder meer te lezen dat huurders al jarenlang overhoop liggen met woningcorporaties. De tips die de verhuurders geven, zoals het goed luchten van de woning en het overschilderen van schimmelplekken, blijken vaak niet toereikend. Ook hebben veel mensen gezondheidsklachten.

'Tijd voor actie'


Het zogenoemde Ombudsteam Raad en Daad van stichting De Volharding ontving eveneens veel klachten en maakte daarom het manifest. Het team staat veel mensen bij die schimmel in huis hebben. Hun document bestaat uit een stappenplan om de situatie te verbeteren en beschrijft de 'noodzaak tot actie'. Het manifest is gebaseerd op ervaringen met woningcorporaties, gemeentelijke diensten en huurders.
Lees meer over de schimmelproblematiek in ons dossier.

LEES OOK: