Nieuwe route trams 15, 16 en 17 in het centrum van Den Haag

Avenio tram
Avenio tram
DEN HAAG - Vanaf maandag 3 april rijden trams 15, 16 en 17 een nieuwe route door het centrum van Den Haag. Dat meldt de HTM. De drie tramlijnen keren terug op de Lange Vijverberg, het Tournooiveld en het Korte Voorhout, maar wel anders dan vroeger. Voorafgaand aan de nieuwe routes is de halte Kalvermarkt/Stadhuis drie dagen dicht.
Lijn 15 gaat vanaf de halte Bierkade rechtdoor via het Buitenhof en het Lange Voorhout naar het Centraal Station en dan via de Kalvermarkt terug naar de Bierkade. Lijn 16 gaat vanaf de Bierkade via het Stadhuis, het Centraal Station en het Korte Voorhout naar de halte Gravenstraat en verder richting het Statenkwartier en terug. Lijn 17 rijdt vanaf station Hollands Spoor via het Weteringplein, het Centraal Station en het Buitenhof naar de halte Kalvermarkt om daar te keren met een rondje om het stadhuis.
Door de verandering van de routes stoppen de trams bij het Centraal Station weer bij de haltes in de Rijnstraat. De halte op de Schedeldoekshaven wordt opgeheven. In Nootdorp krijgt tram 15 een nieuw begin/eindpunt. Ook de dienstregeling wijzigt. Donderdag wordt de dienstregeling bekend.

Nieuwe tram

Vanaf maandag rijdt de nieuwe tram ook over de route van lijn 15. Lijnen 2, 9, 11 en 17 rijden al met de Avenio-voertuigen. Dat betekent dat driekwart van de trams van de HTM nu gelijkvloers en toegankelijk voor iedereen.