West Wekker: omstreden afvalbrengstation Voorschoten van de baan

DEN HAAG - Goedemorgen! Lekker geslapen? In de West Wekker praten we je helemaal bij. Zo is de bouw van een omstreden afvalbrengstation in de Voorschotense Dobbewijk van de baan. Verder is het tellen van stemmen in Den Haag bij een aantal stembureaus niet goed gegaan en is choreograaf Jirí Kylián benoemd tot ereburger van Den Haag. Dit is de West Wekker!
1.

De bouw van een afvalbrengstation in de Voorschotense Dobbewijk is van de baan. Dat heeft het algemeen bestuur - met daarin vertegenwoordigers van de gemeenten die samen Avalex betalen - gisteravond besloten. De leiding van het afvalbedrijf had maandag nog de conclusie getrokken dat de Dobbewijk de enige kansrijke locatie voor een nieuw afvalbrengstation is.
2. Onregelmatigheden bij Haagse stembureaus
Het stemmen in Den Haag is bij een aantal stembureaus niet goed gegaan. Dat meldt RTL Nieuws op basis van eigen onderzoek. Bij een aantal stembureaus klopte de uitslag niet. Ook werkte de speciale stempassen-app niet altijd en waren er op bepaalde plekken niet genoeg stembiljetten.
3. Choreograaf Jirí Kylián benoemd tot Haags ereburger
Meesterchoreograaf Jirí Kylián is benoemd tot ereburger van Den Haag. Hij heeft de gouden erepenning van de stad, de hoogste onderscheiding, gisteravond ontvangen. Burgemeester Pauline Krikke reikte die uit.
4. Ondernemers Pier: 'Rutte en Klaver mogen hangend aan de ziplijn onderhandelen'
Ondernemers op de Scheveningse Pier nodigen Mark Rutte en Jesse Klaver van harte uit om daar overleg te komen voeren ‘op hoog niveau’. Dat wil zeggen: aan de zogeheten ‘zipline’, die vrijdagmiddag opent.
Weer
Vandaag moeten we het een dagje zonder de zon doen. Het lenteweer maakt plaats voor bewolking. Plaatselijk kan er wat regen vallen. De wind is zwak tot matig en de maxima komen omstreeks de 14 graden te liggen. Het dipje duurt gelukkig maar een dag.
Vanavond op TV West
In de tiendelige serie ‘Nog lang niet versleten’ duikt presentator Fred Zuiderwijk in het leven van Haagse senioren. In deze aflevering gaat Fred op pad met Margaretha van den Heuvel (72) die een bijzondere hobby heeft: schieten. Verder zie je een portret van Leo Toussaint (82). Naast het werken in zijn moestuin geeft de onvermoeibare Leo ook schilderles aan een groep Hindoestaanse dames. Verder is er in de serie aandacht voor wijkcentrum Het Trefpunt in Duindorp waar Tine de Ruiter (89) eens keer per week vrijwillig kookt.

Nog lang niet versleten is vanavond vanaf 17.00 uur en elk heel uur daarna afwisselend te zien. En natuurlijk zijn uitzendingen altijd terug te zien op onze website.