WestWekker: twee doden door koolmonoxide en grootste kringloopwinkel opent

© ANP
REGIO - Goedemorgen! Veel nieuws de afgelopen uren. Wij praten je bij. Het verkeer blijft nog dagen last houden van de hinder bij de Schipholtunnel en in een woning in Alphen aan den Rijn zijn twee mensen omgekomen door koolmonoxidevergiftiging.
1.

Het verkeer van Amsterdam naar Den Haag moet ook de komende dagen rekening houden met hinder bij de Schipholtunnel. De herstelwerkzaamheden zijn nog steeds niet klaar.
2. Twee doden in woning door koolmonoxidevergiftiging
In een woning aan de Prinses Marijkestraat in Alphen aan den Rijn zijn woensdagavond twee overleden mensen gevonden. In het huis werd een hoge concentratie koolmonoxide gemeten.
3. Overval op tankstation, verdachte slaat op de vlucht
Bij een tankstation aan de Duinstraat in Den Haag is woensdagavond een overval gepleegd. De dader is voortvluchtig.
4. De grootste kringloopwinkel van Nederland opent in Den Haag
De grootste kringloopwinkel van Nederland opent woensdag in Den Haag. De winkel genaamd RataPlan komt aan de Laan van Waalhaven.
5. Wassenaar wil landgoederen op de schop nemen
Inwoners van Wassenaar zijn woensdagavond bijgepraat over de plannen voor de landgoederen De Paauw en Backershagen. De gemeente wil beide parken opknappen omdat ze in de afgelopen honderd jaar 'sleets' zijn geworden.
Weer
Er is eerst nog vrij veel bewolking maar in de loop van de dag komt er meer zon. Bij een matige ZW wind wordt het 20°.


Vanavond op TV West
In Van de Kaart lopen presentator Jet Sol, cameravrouw Annelies Dijkman en geluidsman Kees van de Knaap in een rechte lijn door de regio. De bewoners van Sassenheim zijn gastvrij en laten Jet  graag door hun huis.
Zoals Tanja en Rob. Tanja kreeg tijdens de geboorte van haar tweede zoon een beroerte. Sindsdien is haar arm verlamd en heeft ze moeite met lopen. Na de nodige obstakels, waaronder het water aan de Zandslootkade, ontmoet Jet verpleegkundige Susanne. Zij werkte als vrijwilliger voor de Stichting Bootvluchteling op Lesbos. Bij het eindpunt wachten de enthousiaste vrijwilligers van Park Rusthoff Jet op met een traktatie vol Sassenheimse honing.

Van de Kaart is vanavond vanaf 17.00 uur en op elk heel uur daarna te zien. En natuurlijk zijn uitzendingen altijd terug te zien op onze website.