West Wekker: Houd je boot vast in Leiden en leerlingen groep 8 in spanning

DEN HAAG - Goedemorgen! Het is vrijdag en dus staat het weekend voor de deur. Voor een goed begin van de dag hebben wij het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Leidenaren moeten goed opletten de komende tijd of hun boot nog goed vastligt in de gracht en brugklassers gaan spannende dagen tegemoet.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) gaat een grootschalig onderzoek doen naar consumentenvuurwerk. Den Haag, Amsterdam, Rotterdam en Utrecht hadden in februari om het onderzoek gevraagd, meldt het AD.
2. Huizen ontruimd tijdens brand in Jan van Rodestraat
Bij een brand in de Jan van Rodestraat zijn huizen ontruimd. De bewoners, buren, een hond en een kat konden op tijd uit het pand komen. Het is nog niet bekend hoe de brand kon ontstaan.
3. Klotsende oksels in groep 8, brugpieper van morgen maakt spannende dagen door
Nagelbijten en klotsende oksels in groep 8, deze week. Vooral in de buurt van Den Haag. De oudste leerlingen van de basisscholen, die volgend schooljaar naar de 'grote school' gaan horen vrijdag of de school van hun eerste keuze hen ook wil. Zoniet, dan moeten ze zich aanmelden bij een andere school, of ze moeten loten.
4. 'Het is hartstikke gevaarlijk': botensnijder terroriseert grachten
In Leiden lijkt een 'botensnijder' actief, iemand die touwen van boten lossnijdt waardoor boten gaan drijven en gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. De afgelopen weken zijn touwen losgesneden van een sleepboot, drie terrasboten, maar ook van deksschuiten van een woonark en een aantal grote boten bij de Meelfabriek.
Vanavond op TV West
In ‘Johan gaat Scheiden’ duikt presentator Johan Overdevest in samenwerking met de Gemeente Den Haag, in de wereld van afvalverwerking en recycling. Tien afleveringen lang gaat Johan scheiden: afval scheiden. Elke aflevering staat er een afvalstroom centraal zoals plastic, papier, glas, textiel en gft-afval. Maar komt al ons gescheiden afval niet toch op een grote hoop terecht? Johan zoekt het voor je uit!