Openbaar Ministerie betreurt laat indienen nieuw rapport doodsoorzaak Mitch

DEN HAAG - Het Openbaar Ministerie betreurt het late verschijnen van een rapport over de doodsooorzaak van Mitch Henriquez. De advocaten van de twee agenten die worden vervolgd voor het aanbrengen van een nekklem bij Henriquez kwamen twee weken voor de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak met een nieuw rapport. Daarin staat dat de Arubaan mogelijk niet door de nekklem is overleden.
De meest waarschijnlijke doodsoorzaak zou volgens een forensisch arts een hartstilstand of hartritmestoornissen kunnen zijn. De arts heeft het lichaam van het slachtoffer niet zelf onderzocht, maar baseert zich op eerdere onderzoeken.
Het OM zegt wel te begrijpen dat de inhoudelijke behandeling nu is uitgesteld. Die zou eigenlijk op 6 april beginnen, maar is nu voor onbepaalde tijd uitgesteld. Eerst moeten een patholoog en een andere forensisch arts de gelegenheid krijgen om commentaar te geven op het rapport dat de avdocaten hebben laten opstellen.

Rechtbank

Niet alleen het OM betreurt het late inbrengen van het rapport in het dossier, ook de rechtbank in Den Haag was onaangenaam verrast.