15 jaar cel geëist in hoger beroep voor doden Gosia Orszulik

Rechtbanktekening Maciej O. Archief Omroep West
Rechtbanktekening Maciej O. Archief Omroep West
ALPHEN AAN DEN RIJN - Tegen de 49-jarige Maciej O. uit Alphen aan den Rijn is maandag voor het gerechtshof in Den Haag in hoger beroep vijftien jaar celstraf geëist voor het doden van zijn vrouw en het in stukken zagen en wegmaken van haar lichaam.
Volgens het Openbaar Ministerie heeft de man op 19 mei 2013 zijn 32-jarige vrouw, met wie hij in scheiding lag, gedood in hun huis aan de Saffierstraat in Alphen aan den Rijn. Stoffelijke resten van de vrouw werden op
in het water in Weteringbrug in Noord-Holland teruggevonden.
De Alphenaar werd door de rechtbank tot vijftien jaar cel veroordeeld, maar hij ging tegen deze uitspraak in hoger beroep. Hij heeft toegegeven dat hij het lichaam van de vrouw in stukken heeft gezaagd en daarna heeft weggemaakt. Maar hij ontkent dat hij haar heeft gedood. Volgens hem hadden ze ruzie en was er gevochten. Vervolgens ging hij drinken en slapen en toen hij de volgende dag wakker werd, was ze overleden.

Niemand anders in de woning

Volgens het OM staat echter vast dat de vrouw door een misdrijf om het leven is gekomen en blijkt nergens uit dat er iemand anders in de woning is geweest. 'De wijze waarop de verdachte het lichaam van zijn vrouw in stukken heeft gezaagd, heeft verpakt en in het water heeft gegooid is niet te bevatten en heeft de zaak nog gruwelijker maakt. Verdachte is kil en berekenend geweest door na zijn handelen de woning schoon te maken en gewoon te gaan werken', aldus het OM.
De uitspraak is naar verwachting over twee weken.