Schipholtunnel A4 richting Den Haag zeker tot na dinsdagochtendspits dicht

© ANP
DEN HAAG - Een brandje in de Schipholtunnel op de A4 in de richting van Den Haag heeft grote gevolgen voor het verkeer. Volgens Rijkswaterstaat blijft de tunnel zeker tot na de dinsdagochtendspits dicht. 'Het herstel van camera's, kabels en leidingen gaat veel tijd kosten', aldus een woordvoerder maandag.
'De camera's moeten werken, anders mogen de tunnelbuizen niet open', zegt de woordvoerder. Zowel de hoofd- als de parallelrijbaan richting Den Haag
. De werkzaamheden duren volgens hem een dag, 'ongeveer 24 uur'. Het zal er dus om spannen of de tunnel richting Den Haag open is voor de dinsdagavondspits.
Verkeer vanuit Amsterdam richting Den Haag wordt door Rijkswaterstaat vanaf Badhoevedorp omgeleid via de A9 en de A5. Wie vanuit Amsterdam-Zuid naar Den Haag wil, doet er volgens de ANWB beter aan via Utrecht (A2) te rijden. Weggebruikers in de richting van Schiphol wordt aangeraden om Utrecht en Den Haag te volgen via de A2, A12 en de A4. De ANWB roept automobilisten op Amsterdam dinsdagochtend te mijden. Wie op tijd op Schiphol moet zijn, kan het beste met de trein reizen.