Het Broodfonds, broodnodig voor ondernemers?!

© Omroep West
DEN HAAG - De regio Den Haag krijgt er een broodfonds bij. Kleine zelfstandigen storten hierin geld. En de deelnemers steunen elkaar als er iemand ziek wordt. Die krijgt dan namelijk uit dit fonds een uitkering.
Zo'n dertig ondernemers kwamen naar de bijeenkomst van het broodfonds op de eerste verdieping van het Nutshuis in Den Haag. Het broodfonds is een groot succes sinds de start in 2006 zijn er landelijk al 245 groepen waar meer dan 10.000 ondernemers aan meedoen.
Ruim de helft van de aanwezigen voelt er wel wat voor om deel te gaan nemen aan een nieuw broodfonds in Den Haag. Wanneer ondernemers dat doen betalen ze eenmalig 200 euro en daarna 10 euro contributie.

Eigen broodfondsrekening

Ondernemers storten het geld op hun eigen broodfondsrekening en als er iemand ziek wordt betalen ze een bijdrage aan zieke. Mochten de ondernemers eruit willen stappen dan krijgen ze hun geld terug. Ter vergelijking een arbeidsongeschiktheidsverzekering kost 500 tot 600 euro per maand voor ondernemers.
‘Ik ben er heel enthousiast over,’ zegt een van de ondernemers. 'Ik heb zelf geen arbeidsongeschiktheidverzekering want dat is te duur. Ik hoorde net dat 9 van de 10 ondernemers die niet hebben. Maar door in het broodfonds te stappen heb ik toch een inkomen als ik een keertje ziek word.'