Instellingen

'Reparatie complexer dan we dachten', Schipholtunnel blijft dinsdagochtend volledig dicht

© ANP

DEN HAAG - De gehele Schipholtunnel is dinsdagochtend nog afgesloten. Maandagavond liet Rijkswaterstaat weten alles in het werk te stellen om te zorgen dat in de ochtendspits twee rijstroken van de A4 richting Den Haag open konden, maar dat is niet gelukt, meldt een woordvoerder.

Het is nog niet duidelijk wanneer de weg weer opengaat. 'De reparatie is complexer dan we dachten. Dit heeft onder meer te maken met kabelmateriaal dat nog niet beschikbaar was.'De Schipholtunnel in de richting van Den Haag moest maandagmiddag dicht vanwege een brand. Tientallen kabels raakten beschadigd, de stroomtoevoer voor de verlichting, matrixborden en camera's die het verkeer monitoren was uitgevallen. De afsluiting van de tunnel leidde maandagavond tot een verkeerschaos.Omleiding

Verkeer wordt omgeleid via de A2 en de A12. Op de wegen worden langere files verwacht. De tunnelbuizen in de A4 richting Amsterdam zijn wel gewoon open.

Een woordvoerder van Rijkswaterstaat loopt dat twee rijstroken van de hoofdrijbaan richting Den Haag in de loop van de ochtend vrijgegeven kunnen worden. 'Maar het zal nog een of twee dagen duren voordat de hele tunnel volledig aan het verkeer wordt teruggegeven. '

Drukte valt mee


De drukte rond de afgesloten Schipholtunnel valt dinsdagochtend mee. Volgens de ANWB en VID heeft het verkeer wel last van wat vertraging maar is er geen sprake van chaos. Mensen hebben het advies gekregen de omgeving te mijden, met de trein te reizen of thuis te werken.