Niet meer roken in rijen attractieparken Duinrell, Keukenhof en Madurodam

Archieffoto
Sigaret roken verbod
REGIO - In de rijen voor attracties van Duinrell, Keukenhof en Madurodam mag vanaf zaterdag niet meer worden gerookt. Dat is besloten door de Club van Elf, waarbij 21 pret- en attractieparken zijn aangesloten.
Met de maatregel willen de bedrijven vooral de jongste bezoekers beter beschermen. 'Vanaf de start van het nieuwe zomerseizoen is het rookbeleid aangescherpt, waardoor onder meer onoverdekte vaste wachtrijen voor attracties rookvrij zijn. Daarnaast zal ieder bedrijf voor zich bekijken of er aanvullende maatregelen genomen worden', zegt directeur Kees Klesman van de Club van Elf.
Duinrell in Wassenaar houdt het voorlopig bij een rookverbod in de rijen voor attracties. 'Later bedkijken we of er details moeten worden aangescherpt', laat woordvoerder Peter Wijnen weten. 'We hopen natuurlijk dat niemand meer rookt in het park, maar het is net een dorp en als mensen op straat roken, kun je dat niet verbieden.'

In Drievliet was roken in de rijen al een tijdje verboden.

Huisregels

Medewerkers van Duinrell gaan handhaven op het verbod. 'Zij wijzen mensen op de huisregels', zegt Wijnen. Ook steeds meer buitenspeelplekken willen geen rokers meer zien tussen de kinderen. Tientallen speeltuinen werken aan een geheel of gedeeltelijk rookverbod of zijn al rookvrij. Het Longfonds is daar blij mee. 'Zien roken doet roken. Honderden kinderen per week raken verslaafd aan roken', zegt Michael Rutgers, directeur van het Longfonds.