Instellingen

Máxima bezoekt Mauritshuis en CJG Den Haag met Argentijnse first lady

Koningin Máxima en Juliana Awada
Koningin Máxima en Juliana Awada © ANP

DEN HAAG - Koningin Máxima bezoekt deze dinsdagochtend het Mauritshuis in Den Haag, samen met de Argentijnse 'first lady' Juliana Awada. Zij worden daar rondgeleid door directeur Emilie Gordenker.

Het bezoek aan het museum is onderdeel van het staatsbezoek van de Argentijnse president Mauricio Macri en zijn echtgenote aan Nederland.

Na een verbouwing van twee jaar opende het Mauritshuis in juni 2014 opnieuw de deuren. Het museum verdubbelde in oppervlakte door een ondergrondse uitbreiding naar een gebouw aan de overkant van de straat aan het Plein.

Vermeer, Rembrandt en Fabritius

In de collectie bevinden zich ook wereldberoemde meesterwerken, zoals Vermeers Meisje met de parel, De Anatomische les van dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt en Het Puttertje van Fabritius.

Máxima en Awada brachten dinsdagochtend ook al een werkbezoek aan het Centrum Jeugd en Gezin (CJG) Den Haag. Het CJG biedt kinderen en jongeren tussen 0 en 18 jaar en hun ouders en opvoeders hulp bij alle vraagstukken over gezondheid, zorg, opgroeien en opvoeden.