Aannemer failliet: Onduidelijkheid voor bewoners Pijnacker-Noord

© archief
PIJNACKER-NOOTDORP - Bewoners van de Heesterbuurt in Pijnacker-Nootdorp moeten waarschijnlijk langer dan gepland tegen opgebroken straten aankijken. Aannemer Infra Verhoef B.V. heeft een faillissement aangevraagd en heeft de werkzaamheden gestaakt. De gemeente heeft voorlopig nog geen oplossing.
'Het is uiterst onprettig', reageert Koos van der Elst, secretaris van wijkvereniging Pijnacker-Noord. 'We hebben meteen een algemene ledenvergadering georganiseerd om de bewoners te informeren. De aanwezigen hadden veel vragen. Wij weten echter ook vrij weinig op dit moment, dus hadden op veel vragen nog geen antwoorden.'
Ook de gemeente Pijnacker-Nootdorp kon nog niets over eventuele gevolgen vertellen. 'We zijn wel achter de schermen bezig om een oplossing te vinden, maar zijn afhankelijk van de uitspraak van het faillissement. Die is volgende week. Pas daarna kunnen wij spijkers met koppen slaan', legt persvoorlichter Ron Penning uit.

Herinrichting Pijnacker-Noord

De werkzaamheden aan de Heesterbuurt zijn onderdeel van een complete herinrichting van Pijnacker-Noord. In totaal zes buurten en de zogenoemde wijkontsluitingsweg worden aangepakt. Zo worden onder andere de riolering, kabels en leidingen compleet vervangen, komen er nieuwe parkeerplaatsen en wordt op sommige wegen de snelheidslimiet aangepast.
Per buurt duren de werkzaamheden zo'n anderhalf à twee jaar. De Geleerdenbuurt, Staatsliedenbuurt en Parkbuurt waren al af. Vorig jaar begon aannemer Verhoef Infra B.V. met de herinrichting van de Heesterbuurt. In juni van dit jaar zouden de werkzaamheden hier klaar zijn.

Andere buurten

Na deze buurt zou de aannemer aan de slag gaan met de Berkenbuurt en Bomenbuurt. Ook de zogenoemde wijkontsluitingsweg was aan de beurt. Deze doorgaande weg verbindt de diverse woonstraten met elkaar. Hoe het met deze buurten verder moet, is ook nog niet bekend.
Verhoef Infra B.V. wilde niet reageren.