Uithof kapt zestig bomen zonder vergunning

DEN HAAG - Bij Sportcentrum De Uithof in Den Haag zijn illegaal zestig bomen gekapt. Dat schrijft wethouder Boudewijn Revis aan de gemeenteraad. Directeur Eugene de la Croix van De Uithof zegt dat de bomen waarschijnlijk zijn meegenomen tijdens groot onderhoud aan het terrein.
Het terrein van De Uithof wordt op dit moment flink onder handen genomen. ‘We halen bramenstruiken weg, vervangen loofhout door dennenbomen zodat die ook in de winter groen blijven en we kijken ook naar bomen die ziek zijn. Daar zijn de benodigde vergunningen voor', zegt directeur De la Croix, 'De bomen waar de gemeente het over heeft, zijn meegenomen bij het totale werk.’

Ziek en gevaarlijk

Volgens De la Croix gaat het in totaal om zo’n twintig bomen die gekapt zijn om de bebossing uit te dunnen, waren tien a twintig bomen ziek, en zijn tien bomen weggehaald omdat ze er na de storm van vorige maand gevaarlijk bijstonden of nooduitgangen blokkeerden. ‘Hierover moeten we nu in overleg met de gemeente’, aldus De la Croix.
Volgens wethouder Revis is de totale schade zo’n 84.000 euro. Die wil hij verhalen op De Uithof. Uithof-directeur De la Croix wil over het geëiste schadebedrag en de illegaal gekapte bomen graag om tafel met de gemeente Den Haag.