Aanleg Driemanspolder start maandag

ZOETERMEER - Het Hoogheemraadschap van Rijnland begint maandag met de aanleg van de nieuwe Driemanspolder. Het wordt een natuur- en recreatiegebied tussen Den Haag, Zoetermeer en Leidschendam-Voorburg. Kosten: zo’n 78 miljoen euro.
Het totale gebied is 350 hectare groot. Er komt een meer in van 200 hectare dat ook wordt gebruikt om overtollig water uit de omgeving tijdelijk op te vangen. Zo wil het Hoogheemraadschap van Rijnland de veiligheid van de omliggende gebieden garanderen.
De waterberging wordt gecombineerd met natuur en recreatie. Er worden wandel-, fiets-, en ruiterpaden aangelegd.

Helemaal niet blij

Niet alle bezoekers van de inloopavond dinsdag zijn even enthousiast over de 'Nieuwe Driemanspolder'. 'Ik heb nu vrij uitzicht,' zegt een vrouw, 'maar dadelijk zit ik tegen metershoge hekken aan te kijken tijdens de werkzaamheden.'
'Nee ik ben helemaal niet blij met de Nieuwe Driemanspolder. Door alle graafwerkzaamheden vrees ik dat mijn woning schade oploopt’, zegt een Stompwijkse vrouw.

Wel erg blij

Maar er zijn ook andere geluiden. 'Ik verheug me enorm op de nieuwe natuur die gaat ontstaan', zegt een inwoonster van Leidschenveen. 'En dat er nu alvast vooruit wordt gedacht zodat ik in de toekomst droge voeten blijf houden, daar ben ik ook erg blij mee.'
Het hoogheemraadschap van Rijnland voert de herinrichting van de Nieuwe Driemanspolder uit. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Zuid-Holland en de gemeenten Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg en Den Haag. Het gebied zou in 2020 opgeleverd moeten worden.